Kozijn of deuropening mooi afwerken? Kies voor een aluminium dagkant!

De zijkant van een muuropening is de dagkant. Hierin is meestal een kozijn geplaatst, hetzij deur- of raamkozijn. Aluminium dagkanten zijn niet alleen onderhoudsarm en duurzaam maar ze vormen ook de afwerking van lelijke onafgewerkte raamkozijnen. Een aluminium dagkant kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden. Bij Hodak Dakmaterialen leiden de grootste uitdagingen tot maximale creativiteit en uiteindelijk tot bijzondere esthetische oplossingen. Dus wij kunnen in al uw maatwerk oplossingen voorzien. In onze vestigingen beschikken wij over een eigen machinepark waarbij geen enkele oplossing voor onze specialisten een probleem is. Nooit wordt er bij ons gedacht in beperkingen maar vooral in kansrijke mogelijkheden.

Een dagkant van een raamkozijn is de binnenzijde van een raamkozijn. Dit is dus inclusief de vensterbank. Het netjes afwerken van de dagkanten van een raamkozijn is nodig om het gehele raamkozijn een nette uitstraling te geven. Voor de meeste mensen zal het niet opvallen maar tussen het kozijn en de binnenmuur zit een tussenruimte die wordt afgewerkt met een dagkant. Deze afwerking heeft veel invloed op de uitstraling van het gehele kozijn. Een aluminium dagkant betekent letterlijk een rechte, schuine of geprofileerde binnenkant van een venster dat loodrecht op een muur bevestigd wordt. De reden voor het toepassen van een aluminium dagkant is zodat het extra bestendig is tegen vocht. Aluminium is een corrosiebestendig materiaal met een zeer duurzaam karakter waardoor het materiaal jarenlang mee gaat.

De voordelen van een aluminium dagkant!

Vandaag de dag wordt een aluminium dagkant voornamelijk gebruikt voor een moderne look en feel aan het kozijn. Dit zie je in veelvoud terug in de hedendaagse architectuur en de bouw. Een groot voordeel is dat aluminium dagkanten zeer duurzaam en onderhoudsarm zijn. Het materiaal is zeer sterk, makkelijk te bewerken en flexibel waardoor er veel maatwerk oplossingen mogelijk zijn. Het materiaal is bestendig tegen corrosie en na het plaatsen hoeft het niet meer vervangen te worden. U kunt aluminium dagkanten in iedere kleur naar wens laten produceren, zodat uw gebouw een opvallend lijnenspel krijgt. De aluminium dagkanten van Hodak dakmaterialen zijn prima te combineren met iedere type waterslag of lekdorpel. Op deze manier wordt uw raam wind en waterdicht en blijft het kozijn mooi!

Uw specialist voor al uw dakmaterialen!

Bent u op zoek naar een aluminium dagkant op maat? Neem dan gerust contact op met Hodak Dakmaterialen. Onze doorgewinterde metaalzetters staan iedere dag klaar met gedegen advies op maat. Wij zijn specialisten in kanten, zetten, zagen, kralen en coaten. Hodak Dakmaterialen levert aluminium dagkanten van hoge kwaliteit en op maat. Ook het bevestigen op locatie kunnen wij voor u uit handen nemen. Wij beschikken over een modern machinepark in eigen beheer, waarbij innovatie en techniek hoog in het vaandel staan. Hierdoor zijn de levertijden snel en kunnen we tegen scherpe prijzen leveren. Ervaar ook onze service!

Snelle levering en scherpe prijs maken ons geschikt voor iedere oplossing. Bij Hodak Dakmaterialen staat u als klant centraal. Wij streven dan ook voor een langdurige samenwerking. Onze constante groei hebben wij te danken aan het vertrouwen van onze klanten en de hoogwaardige service waar wij bekend op staan!