Aluminium op maat

Een perfecte oplossing is aluminium op maat?

Voor aluminium op maat gaat u naar Hodak Dakmaterialen! Met onze jarenlange ervaring en kennis zijn wij uw partner in al uw aluminium op maat projecten. Vanuit Eindhoven en Nijmegen voorzien wij klanten door heel Nederland van materialen geschikt voor daken. Wij werken met kleine zelfstandige loodgieters tot aan grote dakdekkersbedrijven. U zoekt een geschikte partij voor uw aluminium op maat? Neem dan contact met ons op! Onze professionele verkopers helpen u graag verder.

Waarom kiezen voor aluminium op maat?

Waarom kiezen voor aluminium op maat? Aluminium is een materiaal dat bestand is tegen corrosie en makkelijk toe te passen in de bouw. Aluminium is elegant, modern en onverwoestbaar. Hierdoor gaat het jaren mee. Juist vanwege deze eigenschappen wordt aluminium veel in de bouw gebruikt. Wij kunnen bij Hodak Dakmaterialen nu ook aluminium op maat leveren. Wilt u specifiek aluminium zetwerk op maat? Dit is voor ons geen probleem. Zetwerk is een gevormd profiel, gemaakt uit plaatmateriaal. Een afwerking die u plaatst op bijvoorbeeld een hoek of rand. Zo kunt u denken aan de afwerking van wanden, trappen of daktrimmen. Het zetwerk bepaald de look & feel van de woning en kan zowel binnen in huis- als aan de buitenkant worden toegepast. Aluminium is een hoogwaardig non-ferro metaal. Door het lichte gewicht en de hoge mate van stijfheid kunnen er allerlei professionele constructies van gemaakt worden. Aluminium op maat is kenmerkend om zijn schone glans en corrosiebestendigheid. Hierdoor vraagt het metaal weinig onderhoud. Om deze reden wordt aluminium op maat zowel voor exterieur als interieur projecten gebruikt. Gebruikt u aluminium op maat voor uw exterieur project? Laat het aluminium dan behandelen met een anodisatielaag, dit wordt ook wel anodiseren genoemd. Met deze beschermlaag is uw aluminium op maat beschermt tegen roest. Daarnaast is het aluminium gelijk afgewerkt.

Aluminium waterslagen op maat!

Aluminium leent zich voor verschillende projecten.  Het wordt veelvuldig in de bouw gebruikt en voor dakafwerkingen. Zo is het uitermate geschikt voor waterslagen. Aluminium waterslagen zijn profielen die aan de onder- en bovenzijde van een buitenkozijn of dakrand bevestigd worden. Waterslagen voeren het regenwater af. Naast dat aluminium waterslagen functioneel zijn is het ook een stijlvolle afwerking van uw huis of pand. Om deze redenen worden aluminium waterslagen steeds meer gebruikt bij architecturale projecten. Heeft u een uniek ontwerp? Bij Hodak Dakmaterialen kunnen wij u helpen bij al uw aluminium op maat. Onze specialisten kunnen u adviseren bij de werktekening en helpen graag bij de uiteindelijk uitwerking van het product. Snel en professioneel. We kunnen zelfs leveren binnen 48-uur. Neem vandaag nog contact met ons op.

Voordelen van aluminium op maat!

De producten die gemaakt zijn van aluminium zijn bijzonder sterk en kunnen zelfs tot 3 keer zo licht zijn als van staal. Van alle materiaaltypes is aluminium het minst gevoelig voor temperatuurschommelingen of wisselende weersomstandigheden. Dit is een van de redenen dat het product zeer geschikt is voor het gebruik op daken. Hieronder vindt u diverse voordelen van aluminium:

 • Makkelijk in elke gewenste vorm te leveren
 • Eenvoudige montage en afwerking
 • Makkelijk te combineren met vele andere dakmaterialen
 • Aluminium is elegant en modern
 • Ruime keuze aan kleuren
 • Beschikbaar met verschillende structuurlakken
 • Duurzaam & recyclebaar
 • Extreem lichtgewicht
 • Zeer sterk
 • Corrosiebestendig/roestvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Vlamdovend materiaal
 • Water-, wind- en luchtdicht

Hodak Dakmaterialen voor aluminium op maat!

Hodak Dakmaterialen heeft diverse bewerkingen in eigen huis. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit en snelle service. Ons assortiment aan aluminium zetwerk is zeer uitgebreid. Als u kiest voor aluminium zetwerk op maat heeft u vele mogelijkheden op het gebied van formaat, afwerking, materiaal en kleur. Zo is het mogelijk om uw dakranden te produceren in de volgende materialen: zink, Plastisol, PVDF gecoat staal, aluminium en koper. Als het gaat om aluminium kunnen we de volgende bewerkingen voor u uitvoeren:

 • Knippen
 • Zetten
 • Zagen
 • Kanten

Door onze ruime voorraad zijn wij in staat in korte tijd (vaak binnen een uur) materialen te leveren in een straal van 75km rondom Eindhoven. Heeft u snel aluminium op maat nodig? Neem dan contact met ons op!