Wij zijn er klaar voor om samen met u te bouwen aan een succesvolle toekomst!

 

Een vliegende start!

In 2017 is CPE Nederland B.V. gestart als een samenwerkingsverband tussen MSQ Groep uit Gorinchem en Tectum Group uit Genk (B). Beide partijen zijn leidend in de Benelux in zowel uitvoerende dakbedekkingsactiviteiten als distributieactiviteiten van dakbedekkings- en gevel materialen. Doel van CPE Nederland is om een echte partner te zijn voor alle professionele dakdekkers in Nederland. Dit vertaalt zich in het aanbieden van een zeer groot assortiment van A merken dakbedekkingsmaterialen, het verzorgen van goede opleidingen en begeleiding (zelfs op het dak) en het bieden van een optimale logistieke organisatie zodat de gewenste materialen op het juiste moment beschikbaar zijn voor verwerking.

Om een goede invulling te geven aan deze doelstellingen is een landelijk dekkend netwerk noodzakelijk. Na een start met vestigingen in Alphen, Leiden en later Tilburg, Emmen, Budel, Asten, lag een verdere uitbreiding van het netwerk voor de hand. Door de overname van Hodak is de dekking in Nederland verder uitgebreid met vestigingen in Eindhoven, Nijmegen, Hengelo en Ridderkerk. De vestiging in Weert werd gesloten omdat hier te veel overlap zat met de CPE vestiging in Budel.

Hodak is in 2013 opgericht door Mike van Hoorn, die daarvoor werkzaam was bij Mawipex B.V. Hij is voortvarend gestart vanuit zijn eerste locatie in Eindhoven en werd zeer succesvol in deze regio door veel aandacht te besteden aan zijn klanten. Naast Firestone EPDM verkocht hij ook de overige A merken dakbedekkingsmaterialen (bitumineuze rollen, isolatiematerialen, bevestigers, accessoires zoals HWA’s, ontluchtingen etc.) Mike besteedde ook veel tijd en energie in het opleiden van zijn klanten. Dit samen met een uitgekiende marketingstrategie, leidde er toe dat hij al snel vestigingen ging openen in Nijmegen en wat later in Hengelo. Ook daar werkte de gekozen aanpak goed en al gauw werden dit succesvolle vestigingen. De stap richting het westen van Nederland werd genomen door opening van een Hodak vestiging in Ridderkerk.

Mike was een oude bekende van de directieleden van CPE Nederland en regelmatig was er overleg over een nauwere samenwerking. We wilden immers beiden werken aan een landelijk dekkend netwerk. Samen sta je daarin sterker, maar ook de cultuur van beide bedrijven sloot goed aan. In de tweede helft van 2020 zijn de gesprekken tussen Hodak en CPE Nederland serieuzer geworden hetgeen uiteindelijk geresulteerd heeft in een overname van Hodak door CPE Nederland. Effectief is de overname vanaf 1 januari 2021 een feit geworden. Mike heeft er voor gekozen om na 3 maanden van overdracht, zelfstandig verder te gaan met zijn andere activiteiten. De leiding werd overgenomen door Geert-Jan Vogels van CPE Nederland.

De overname leidde vanaf de aanvang tot veel synergie en binnen de CPE Nederland organisatie heeft Hodak een vliegende nieuwe start gemaakt. Vanaf 1 juni 2021 zullen de Hodak vestigingen definitief worden omgedoopt tot CPE vestigingen. 1 naam voor een ambitieuze CPE Nederland organisatie die de klant, de dakdekker, centraal stelt in al haar activiteiten. Met een nog uitgebreider assortiment van A merken, een optimale logistiek, nog meer kennis en ervaring, zullen wij u nog beter van dienst kunnen zijn en als een echte partner naast u kunnen staan om samen de beste daken te maken!

Wij zijn er klaar voor om samen met u, schouder aan schouder, met een goed advies en de juiste producten, te bouwen aan een succesvolle toekomst!