Groendaken voor een duurzaam dak

Ook in het leveren van groendaken is Hodak Dakmaterialen uw specialist. Niet alleen dankzij een esthetische look, maar ook vanwege de geweldige eigenschappen en brede inzetbaarheid zijn deze daktuinen razend populair. Omwille van het klimaat en de vele andere voordelen kiezen zowel particulieren als bedrijven steeds vaker voor vegetatie op het dak. Hodak Dakmaterialen levert groendaken van de beste kwaliteit. Desgewenst kunnen onze specialisten u met het vakkundig aanbrengen van een compleet groen daksysteem volledig ontzorgen.

Hoe ziet de opbouw van groendaken eruit?

  1. Wortelwerende dakbedekking of wortelwerende folie op de dakbedekking. Uw dakbedekking en details moeten wortelwerend zijn (FLL getest). Is dit niet het geval, dan is het gebruik van een wortelwerende folie verplicht;
  2. Een beschermingsvlies biedt bescherming aan uw dakbedekking en houdt water vast;
  3. Drainagematten zorgen voor de waterbuffering van uw groendak. Deze drainagematten lijken op eierdoosjes en zijn gemaakt van slagvast polystyreen;
  4. Het filtervlies zorgt ervoor dat de substraat (voedingsbodem) wordt beschermd, wat weer leidt tot een optimale waterbuffering;
  5. De substraat van groendaken zorgt ervoor dat de vegetatiematten goed kunnen groeien. Het is dus belangrijk dat deze laag de juiste voedingsstoffen bevat. Voor een goed behoud en onderhoud van beplanting is een substraat met een minimale dikte van 60 mm vereist;
  6. Een vegetatiemat bestaat minimaal uit 10 soorten beplanting en is voor minimaal 95% begroeid. Hodak Dakmaterialen biedt verschillende soorten vegetatiematten, zoals matten met grassen, kruiden of zelfs matten speciaal voor vlinders.

Hodak Dakmaterialen heeft vakspecialisten in huis die de conditie van uw dak controleren en o.a. nagaan of uw dakbedekking, isolatie, helling, ligging en waterdichtheid geschikt zijn voor het plaatsen van een groendak. Wilt u weten of uw dak geschikt is voor een groendak? Onze specialisten zoeken dit graag samen met u uit! Neem eens contact met ons op voor meer informatie en een offerte.

Waarom kiezen voor groendaken?

Een groendak verdient zichzelf terug

Een groendak zorgt voor meer verkoeling in de zomer en meer warmte in de winter. Op langere termijn zal dit u veel kosten besparen.

Drainagematten zorgen voor ideale waterbuffer

De drainagematten zorgen voor een waterbuffer waardoor de planten 50% van het regenwater op nemen. Dit voorkomt overbelasting van afvoeren en het riool in uw omgeving.

Verhoogt de levensduur  van uw dak

Een groendak gaat veel langer mee dan andere dakbedekking. Door te kiezen voor een groendak wordt de levensduur van uw dakbedekking met 1,5 tot 2 keer verlengd.

Draagt bij aan de biodiversiteit

Als u kiest voor een groendak draagt u bij aan het behouden of herstellen van belangrijke flora en fauna. Tevens filtert een groendak de CO2 uit uw omgeving.

Neem contact op

Door onze jarenlange expertise in dakmaterialen maken wij het verschil in eerlijk advies, hoge kwaliteit en optimale service. Stel uw vraag of maak een afspraak. Wij zijn u graag van dienst.