Plastisol daktrimmen passen bij elke gevel of dak!

U bent op zoek naar daktrimmen die aansluiten bij uw gevel of dak? Wij van Hodak Dakmaterialen hebben een passende oplossing. Wij voeren diverse producten waaronder Plastisol daktrimmen. Deze daktrimmen zijn gemaakt van staal die voorzien zijn van een kunststof coating. Deze coating is een glasvezel versterkt polyester. Plastisol daktrimmen hebben als voordeel dat ze in vrijwel elke vorm kunnen worden gemaakt en zijn daarom zeer geschikt voor het afwerken van daken.

Wat zijn daktrimmen?

Een daktrim is een dakrandprofiel dat lekkage aan platte daken moet voorkomen. Deze randen zorgen ervoor dat u dak beschermt is tegen lekkage en tegen het wegwaaien van de dakbedekking. Als u deze niet plaatst is de kans groot dat na verloop van tijd ruimte ontstaat tussen de dakisolatie en de onder- en toplaag van de dakbedekking. Met als gevolg dat er vuil en vocht kan gaan ophopen. Dit zorgt voor snellere slijtage en zelfs lekkages.

Plastisol daktrimmen zijn duurzaam

Plastisol daktrimmen zijn gemaakt van een zeer hoogwaardig verduurzaamd staalplaatmateriaal met een weersbestendige dikke kunststof kleurcoating dat in een breed scala aan kleuren leverbaar is. Deze samenstelling zorgt er voor het erg sterk is en een extreem lage levensduur heeft. Wie wil er nu niet een dak die jaren lang mooi blijft en niet hoeft te onderhouden? Daarom ziet u de traditionele aluminium daktrimmen steeds meer verdwijnen, en Plastisol daktrimmen de markt langzaam overnemen. Plastisol is ook zeer geschikt voor boeiboord bekleding, zijwangen van dakkapellen, afdekkappen, daktrimmen, etc. 

Wat zijn de voordelen van Plastisol als daktrimmen?

De plastisol daktrimmen hebben een extreem lange levensduur en zijn zeer sterk. Ook is het materiaal zeer licht in gewicht, dus goed te gebruiken op het dak. Daarnaast beschikken ze nog over de volgende gunstige eigenschappen:

  • Doordat het product erg flexibel is. Is het zeer makkelijk in elk gewenste vorm te leveren.
  • Plastisol coating die aangebracht is verlengt de levensduur aanzienlijk.
  • De Plastisol daktrimmen zijn makkelijk te combineren met vele andere dak materialen.
  • Dit materiaal is in veel kleuren beschikbaar. Dit heeft als voordeel dat er altijd een kleur naar uw wens is.
  • Dit materiaal is geheel roestvrij.
  • De Plastisol daktrimmen hebben geen onderhoud nodig alleen raden wij aan om het af en toe schoon te maken.
  • Schade bij dit product is makkelijk te herstellen.
  • Vuurbestendig materiaal.
  • Eenvoudige montage en afwerking.
  • Kleurvast en UV-bestendig / weersbestendig.

Trainingen of opleidingen?

Wist u dat wij naast de Plastisol daktrimmen en diverse andere dakmaterialen ook diverse trainingen en opleidingen aanbieden? Hodak Dakmaterialen is namelijk meer dan een groothandel in dakmaterialen alleen. Onze ervaren medewerkers helpen u graag uw kennis te verbreden. We behandelen onder meer de nieuwste trends op het gebied van daktechnieken, duurzaamheid en innovatieve ontwikkelingen. Wilt u meer weten over onze diensten? Of heeft u vragen over onze dakmaterialen en –toebehoren? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.