Hodak-Dakmaterialen-Utherm-Roof-Pir-Isolatie

Utherm roof pir is een uiterst geschikt isolatiemateriaal!

Utherm roof pir is een uiterst geschikt dakmateriaal wanneer u op zoek bent naar een hoog isolatierendement voor uw dak. De isolatieplaten bieden optimale brandveiligheid en kennen een hoge isolatiewaarde. Zowel voor isolatieoplossingen van binnenuit als buitenaf is Utherm roof pir uiterst geschikt. Of u nu te maken heeft met een nieuwbouw- of renovatieproject; Utherm roof pir isolatieplaten leveren een kwalitatieve en duurzame oplossing voor isolatie.

Het isolatiemiddel is uitermate geschikt om geluid te absorberen, energiekosten te reduceren en temperatuurschommelingen in een woning of pand te voorkomen. De isolatieplaten bevatten een tweezijdig cacheerlaag en pir hardschuim. Het schuim biedt een hoge isolatiewaarde en is licht van gewicht. Het monteren van de isolatieplaten is hierdoor zeer eenvoudig. Bijkomend voordeel is dat het materiaal geen huidirritaties veroorzaakt.

Voordelen Utherm roof pir isolatieplaten

Utherm roof pir isolatieplaten zijn zeer slank van opzet. Dankzij het hoge isolatierendement van de platen heeft u voor dezelfde isolatiewaarde een dunnere plaat nodig dan bij andere isolatiematerialen. Dit bespaart ruimte, werkt efficiënt en tevens ontstaan er minder snel koudebruggen. Dankzij de speciale toplaag van de isolatieplaten bieden deze een optimale isolatie onder EPDM en PVC dakbedekking. De platen kennen daarnaast een ruime toepasbaarheid en zijn geschikt voor installatie op zowel platte als hellende daken. Kiest u voor Utherm roof pir, dan profiteert u eveneens van de volgende eigenschappen:

  • Utherm roof pir isolatieplaten zijn bestand tegen veroudering en bevatten brandwerende eigenschappen;
  • De isolatieplaten nemen geen vocht op. Dit is te danken aan de gesloten celstructuur die damp-open is. U kunt het materiaal daardoor prima toepassen in vochtige condities;
  • Utherm roof pir is een vormvast materiaal;
  • Dankzij de slanke opzet zijn de platen licht van gewicht;
  • De isolatieplaten beschikken over een hoge drukweerstand;
  • Dankzij het tandgroefsysteem zijn de isolatieplaten eenvoudig te monteren;
  • De pir platen zijn slanker dan isolatieplaten met bijvoorbeeld EPS. Dit maakt het materiaal gemakkelijk om te verzagen, verwerken en monteren.

Compleet assortiment aan dakmaterialen

Naast isolatieoplossingen biedt Hodak dakmaterialen een breed assortiment aan hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen en –toebehoren. Veel van onze producten maken wij desgewenst voor u op maat. Denk hierbij aan op maat gesneden EPDM dakbedekking of zinken dakranden voor een karakteristieke en waterdichte dakafwerking. Wij leveren op iedere gewenste locatie in heel Nederland, maar afhalen in onze vestiging in Eindhoven is ook mogelijk. Vraag vrijblijvend naar onze voorwaarden en mogelijkheden. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder.